Onverbeterlijke wegpiraat die 7,5 jaar cel en 50 jaar rijverbod kreeg, geeft zichzelf aan

© Belga/BFS

Benjamin D. (41), de onverbeterlijke wegpiraat die eind vorige maand 7,5 jaar cel en een rijverbod van liefst vijftig jaar kreeg opgelegd, heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Antwerpen. Dat meldt VTM Nieuws op gezag van zijn advocaat Johan Platteau en wordt door het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd. Het ging om de zwaarste straf die de bekende politierechter Peter D’Hondt ooit uitsprak. D. gaat in beroep tegen de veroordeling.

mtm, bfs

Het strafregister van Benjamin D. was al vuistdik, en eind januari werd het nog wat langer. De mecanicien en garagehouder uit Berlare werd eind januari voor de 39ste keer veroordeeld. Rijden tijdens een rijverbod, dronken sturen zonder ver­zekering, vluchtmisdrijf, gesjoemel met vervangwagens: de lijst is eindeloos.

In juni van vorig jaar maakte Benjamin D. het weer te bont. Eerst had hij zich een stuk in zijn kraag gedronken, daarna garageplaten op de BMW van zijn ex-vriendin geschroefd, om vervolgens met zijn doodsbang kind op de achterbank en met meer dan twee promille alcohol in het bloed zwalpend door Zele en Dendermonde te rijden. Toen de politie hem aan de kant had gezet en het huilende kind in veiligheid had gebracht, kwam D. amper nog bij van het lachen. Negen dagen later zou hij alweer stomdronken achter het stuur kruipen en vluchtmisdrijf plegen na een ongeval.

En dan zijn er nog de correctionele veroordelingen: opzettelijke slagen en verwondingen, het vervalsen van rijbewijzen en het terugdraaien van de kilometerstanden...

Hoogste straf ooit

Voor politierechter Peter D’Hondt was het eind januari welletjes. Het gevolg: een nieuwe monsterboete van 60.400 euro, zeven jaar celstraf en een halve eeuw rijverbod. Meteen de hoogste straf die D’Hondt ooit in zijn carrière uitsprak. “Ik heb deze man zeer veel kansen gegeven, maar zonder resultaat. Het is genoeg geweest”, zei hij toen.

D’Hondt beval toen de onmiddellijke aanhouding van de garagist, maar die was niet aanwezig in de rechtbank. Hij had wel zijn gsm-nummer doorgegeven aan zijn advocaat, maar niet het adres waarop hij verbleef. Vorige week dinsdag heeft de man zichzelf aangegeven, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

De man gaat in beroep tegen de veroordeling.

© bfs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen