Geseinde wegpiraat met superstraf geeft zich aan

© Photo News

De recidiverende garagehouder uit Sint-Niklaas die eind januari de hoogste straf uit de carrière van politierechter Peter D’Hondt kreeg, heeft zich gemeld bij de politie in Antwerpen. Dat meldt zijn advocaat Johan Platteau aan VTM NIEUWS en het bericht wordt bevestigd door de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

mg

De man werd eind januari voor de 39e keer veroordeeld. Hij werd drie keer dronken achter het stuur betrapt, reed zonder verzekering en tijdens een rijverbod, pleegde vluchtmisdrijf en fraudeerde met vervangwagens. Hij kreeg een gevangenisstraf van 7,5 jaar en een rijverbod van vijftig jaar, de zwaarste straf die D’Hondt ooit oplegde. Naast deze overtredingen zijn er ook correctionele veroordelingen voor opzettelijke slagen en verwondingen, het vervalsen van rijbewijzen en het terugdraaien van de kilometerstanden.

Zwaarste straf ooit

De 41-jarige man moest zich op 19 januari voor de Dendermondse politierechtbank verantwoorden voor verschillende verkeersinbreuken. Hij werd drie keer dronken achter het stuur betrapt op vier weken tijd en lapte nog een reeks verkeersregels aan de laars.

Vorig jaar kreeg hij al een levenslang rijverbod voor vluchtmisdrijf met een niet-ingeschreven en onverzekerde auto, meldt VTM. Politierechter D’Hondt legde daarom een celstraf van 7,5 jaar, een boete van 60.400 euro en vijftig jaar extra rijverbod op.

De man gaat in beroep tegen de veroordeling.