Drie gewapende overvallen in Borgerhout en Deurne door vermoedelijk dezelfde daders

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor drie gewapende overvallen in juni 2017 in Borgerhout en Deurne. Vermoedelijk werden de overvallen gepleegd door dezelfde daders.

doro

De eerste overval werd op 3 juni 2017 gepleegd op de Kruidvat-winkel in de Frank Craebeckxlaan in Deurne. Omstreeks 16.30 uur stapte een man met grijze trui met kap en een zwarte sjaal voor zijn gezicht de winkel binnen. Hij stapte recht op de kassa’s af en richtte een pistool op de kassierster. De vrouw moest al het geld in een zwarte sporttas steken. De dader sprak Nederlands.

De dader werd voor de overval gefilmd door de bewakingscamera’s op straat. Op deze beelden is ook zijn kompaan te zien die buiten stond te wachten. Ze vluchtten weg met een scooter in de richting van de Confortalei. De scooter werd nadien achtergelaten en bleek gestolen te zijn.

(Lees verder onder de foto)

© politie

Hun tweede slachtoffer was de apotheek Van Puyvelde in de Helmstraat in Borgerhout. Op 14 juni 2017 rond 18.30 uur stapten twee mannen de apotheek binnen en trokken hun kap over het hoofd. Ze haalden beiden een pistool uit hun trainingsbroek.

De dader met de donkergrijze trui richtte zijn wapen op de apotheker en hij moest het geld uit de kassa geven. De tweede dader met de lichtgrijze jogging bedreigde de twee aanwezige klanten en de apothekersassistente. De twee vluchtten weg in de richting van de Generaal Eisenhowerlei.

De man met de lichtgrijze jogging is ongeveer 1m85 lang en sprak met een Nederlands accent. De tweede dader is kleiner en droeg een donkergrijze trui met kap en een zwarte trainingsbroek van het merk Nike met twee strepen op de zijkant. Hij heeft een opvallende neus.

(Lees verder onder de foto)

© politie

Bij de derde overval op 30 juni 2017 op een Mini-Market op het Krugerplein in Borgerhout gaan ze nog agressiever te werk. Hier kwam één dader binnen met een mes en eiste het geld uit de kassa. Hij zwaaide met het mes en sloeg op de kassa die niet openging. De man was zeer agressief. Zijn kompaan hield de wacht in de deuropening en had een pistool in de hand. Ze vluchtten weg in de richting van de Cronjéstraat.

Hebt u meer informatie over deze feiten, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30 300 of via dit tipformulier. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

© politie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen