© Patrick Hattori

OVERZICHT. Mechelen en Antwerpen scoren sterk als Europese toekomststeden

Mechelen en Antwerpen sieren verschillende keren de top tien in lijsten van Europese steden van de toekomst van de Financial Times. Bekijk onderaan de lijsten waarin onze steden voorkomen.

doro

Het internationale zakenblad fDi Magazine van de Britse kwaliteitskrant Financial Times zet elke twee jaar Europese steden en regio’s van de toekomst in de bloemetjes. Daarvoor hanteert de redactie verschillende toekomstgerichte categorieën zoals economisch toekomstpotentieel, inzet van slimme technologie en ondernemingsklimaat.

De Financial Times verdeelde de lijsten op basis van de grootte en inwonersaantallen van de steden. Onder de ‘major cities’ zoals Londen, Parijs en Amsterdam wordt Brussel één keer vermeld: op plaats zes als Europese toekomststad op vlak van ‘connectiviteit’.

In de lijsten van ‘large European cities’ is Antwerpen drie keer terug te vinden. Zo siert onze stad de derde plaats als het om ‘connectiviteit’ gaat. Enkel Rotterdam en Frankfurt doen het daarin beter. Op vlak van ‘fdi strategie’ is Antwerpen zesde en qua ‘economisch potentieel’ negende.

Onder de ‘micro European cities’ speelt Mechelen een prominente rol met vier vermeldingen. Zo staat de Dijlestad op plaats zes in het algemene klassement als Europese toekomststad na vier Ierse en één Britse stad. Dat heeft de stad van burgemeester Bart Somers vooral te danken aan de eerste plaats in lijst van ‘connectiviteit’. Op vlak van ‘fdi strategie’ is Mechelen vijfde en in ‘economisch potentieel’ tiende.

In de lijst van de ‘small European cities’ wordt Gent vernoemd als nummer negen in ‘connectiviteit’.

Mechelen ook al goed in 2016

In 2016 dook Mechelen voor de eerste keer op in deze internationale ranking met drie vermeldingen.“Dit jaar doen we nog beter. We komen in liefst 4 categorieën aan bod. En ook in positionering schuiven we op”, zegt een trotse burgemeester Somers.

“Bovenal is het toch een economische opsteker. Het betekent dat onze stad nog nadrukkelijker op de internationale radar staat te knipperen als ideale toekomstlocatie voor nationale en internationale investeerders.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER