Halbe Zijlstra tijdens zijn verklaring.
Volledig scherm
Halbe Zijlstra tijdens zijn verklaring. © ANP

Nederlands minister Zijlstra stapt op na leugen

NederlandNederlands minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra stapt op. Dat heeft hij vandaag gezegd aan het begin van het debat in de Tweede Kamer waar hij zich moest verantwoorden voor een leugen over een bijeenkomst met Russisch president Vladimir Poetin. De Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag neemt de taken van Zijlstra over. Het zal een paar weken duren voordat er een opvolger voor Zijlstra is gevonden.

17 reacties

  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Deze leugen kadert helemaal in de sfeer van de Eu om Rusland van alle mogelijke complotten en nepnieuws te beschuldigen. Rutte was trouwens op de hoogte .
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    Dat is geen leugen meer, veel erger.
  • dani Mertens

    6 jaar geleden
    Ik zou graag van deze minister willen weten waarom hij dit verzonnen heeft. Heeft het met het Oekraïne-verdrag te maken? In Nederland heeft men 300.000 handtekeningen verzameld om een referendum te kunnen houden over het Oekraïne-verdrag. Nederland had duidelijk tegen dit verdrag gestemd. Een half jaar later keurde Rutte het verdrag toch goed. Op de koop toe heeft hij ook nog de referendum-wet afgeschaft waarmee hij de burgers voorgoed de mond gesnoerd heeft.
  • jos robben

    6 jaar geleden
    hopelijk volgt Rutte ook nog
  • simon ashworth

    6 jaar geleden
    in alle europese landen zien wij pogingen om burgers op te hitsen en bang te maken voor Rusland. Pogingen van de eu met verhofstad op kop om Ukraine te destabiliseren zijn onderdeel van dit agressieve houding. Nu leugens en fake nieuws. Willen onze politici onze aandacht afleiden van andere dreigingen dichter bij huis?