Op 1 april 1968 maakte Art Greenspon deze foto. Op de voorgrond ligt Dallas Brown. Tim Wintenburg (uiterst rechts zonder helm) helpt een gewonde soldaat.
Volledig scherm
Op 1 april 1968 maakte Art Greenspon deze foto. Op de voorgrond ligt Dallas Brown. Tim Wintenburg (uiterst rechts zonder helm) helpt een gewonde soldaat. © AP

Iconische foto toont hoe Amerikaanse soldaten in Vietnam in hinderlaag terechtkomen. Vijftig jaar later doen ze voor het eerst hun onthutsende verhaal

Een groep Amerikaanse soldaten kwam in april 1968 in de jungle van Vietnam in een hinderlaag terecht.Een oorlogsfotograaf drukte net op dat moment af. Het groeide uit tot een iconisch beeld. Twee Amerikanen die erbij waren, blikken nu terug. Dit is hun verhaal.

26 reacties

  • princen yvon

    6 jaar geleden
    Ik zie geen helden. Ik zie sukkelaars. Gehersenspoeld door propaganda.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Respect voor deze helden die de hel van nabij hebben gezien en overleefd.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    In iedere oorlog is er gruwel. Mijn opa was 4 jaar soldaat in WO 1, aan "den ijzer" en de ontberingen destijds was gruwelijk.
  • erik bernard

    6 jaar geleden
    Dit waren helden die naar Vietnam moesten !. Velen vergeten dit.
  • Van Constantinus

    6 jaar geleden
    als je de meeste commentaren leest zouden ze in '44 hier ook weg gebleven moeten zijn, dan hadden we nu duits of misschien wel russisch gesproken, ik weet niet of dat beter was geweest want je kunt niet weten wat je niet weet.