FA Cup - Manchester City kan quadruple vergeten na nederlaag bij Wigan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City zal dit seizoen niet alle competities winnen waaraan het deelneemt. De Citizens verloren maandag hun achtste finale in de FA Cup met 1-0 bij derdeklasser Wigan Athletic en zijn zo uitgeschakeld in de Engelse bekercompetitie. Kevin De Bruyne viel bij City even voorbij het uur in, Vincent Kompany bleef op de bank. Het keerpunt van de partij vond in de toegevoegde tijd van de eerste helft plaats toen Fabian Delph uitpakte met een snoeiharde tackle op Power. Terecht rood voor de City-linksachter en de bezoekers moesten nog een hele tweede helft met z'n tienen voort.

In die tweede helft leek de partij lange tijd op een replay af te stevenen, tot de Noord-Ierse cultheld Will Grigg zijn ploeg elf minuten voor tijd verloste met een rake schuiver.

Wigan heeft een speciale relatie met Manchester City. In mei 2013 won de kleine club haar enige prijs ooit door in de finale van de FA Cup Manchester City met 1-0 te verslaan.

Manchester City kan dit seizoen nog steeds drie trofeeën pakken. Het telt in de Premier League een monstervoorsprong van zestien punten op eerste achtervolger Manchester United. In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League wonnen de Citizens met 0-4 bij Bazel, terwijl in de finale van de League Cup komende zondag Arsenal wacht.

bron: Belga