Brand Brusselse meubelzaak wellicht aangestoken

De brand die zondagvoormiddag woedde in een oude meubelzaak in Sint-Jans-Molenbeek is is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige van het Brusselse parket.

‘De branddeskundige is maandag ter plaatse gegaan met een branddetectiehond en heeft vier brandhaarden ontdekt’, zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. ‘Dat wijst op brandstichting. Het onderzoek wordt nu verdergezet maar voorlopig zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd.’

De Brusselse brandweer werd zondagvoormiddag rond 10 uur opgeroepen voor de brand in de opslagplaats van een oude meubelzaak aan het Saincteletteplein.

De brandweer was erg snel ter plaatse, maar moest meteen versterking oproepen. Het vuur werd uiteindelijk bestreden door een veertigtal brandweerlui, die gebruikmaakten van vier autopompen en drie ladders.

Rond 11.30 uur was het vuur onder controle. De opslagplaats en de winkelruimte waren helemaal vernield. De uitbater van de zaak raakte bevangen door de rook.