Jong festival lokt wereldtopper en dat heeft het vooral aan zijn groene troeven te danken

Paradise City heeft een klepper gestrikt. Niemand minder dan top-dj Laurent Garnier komt naar het kasteeldomein. Dat heeft de organisatie vooral aan het ecologische karakter van het evenement te danken.

rdb

Voor het vierde jaar op rij wordt het kasteeldomein van Ribaucourt in Perk het idyllische decor voor Paradise City. Nieuwigheid dit jaar is dat het festival drie volledige dagen zal beslaan. Vrijdag 29 juni wordt dus een heuse festivaldag. Toch gaat vrijwel alle aandacht momenteel naar de headliner op het programma. De Franse dj Laurent Garnier zal immers het festival op zondag afsluiten.

“We hadden wel gedacht dat deze naam wat zou teweegbrengen”, geeft Gilles De Decker toe. “Uiteraard betaal je daar wat extra voor, maar dat viel wel mee. Bovendien is het een goede investering. We zijn geen groot festival met een gigantisch budget, dus we hebben niet het dubbele op tafel gelegd dan voor onze headliners in de voorgaande edities. Maar Laurent Garnier voelde zich vooral ook aangesproken door onze ecologische visie.”

Paradise City kreeg vorig jaar van A Greener Festival nog de op één na hoogste score wat betreft duurzaamheid. En ook dit jaar willen de organisatoren zich engageren om nog minder afval te produceren, minder schadelijke stoffen uit te stoten en duurzamer voedsel te serveren. “We willen dat de festivalgangers naar huis gaan met het gevoel dat de wereld een betere plek kan zijn.”

Het festivalterrein zal dit jaar een beetje uitbreiden om tegemoet te komen aan de ongetwijfeld grotere opkomst, vooral op zondag “Iedereen moet steeds over voldoende ruimte beschikken. Mensen willen ook niet te lang op hun pintjes wachten.”

De ticketprijzen stijgen lichtjes. “Door bijkomende investeringen. Maar de prijzen blijven democratisch voor de beleving die we aanbieden. We zijn hier niet mee begonnen om er stinkend rijk van te worden. Maar het zou ook stom zijn om te zeggen dat we er niet van willen leven.”

Eerstdaags zullen ook de 52 resterende namen worden bekendgemaakt. Naast Laurent Garnier werden onder anderen ook Bedouin, Denis Horvat, Jennifer Cardini, Omar Souleyman en Jayda G aangekondigd.

INFO

Meer informatie op www.paradisecity.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen