Technoster draait plaatjes voor herstel van kankerpatiëntje Max (6)

© amg

De Brusselse discotheek Fuse richt vandaag woensdag de schijnwerpers op de zesjarige Max uit Humbeek. Amelie Lens zal er een set spelen, de opbrengst van de avond gaat naar de behandeling van de tumor van Max.

Amaury Michaux

In december 2016 werd een zeldzame hersenstamtumor (diffuus intrinsiek ponsglioom) bij Max ontdekt. In ons land konden de dokters Max niet helpen. Zijn gezondheid ging snel achteruit. Ouders Lenny Sterckx en Manu Hendrix vonden in Mexico een behandeling die vaak als ‘omstreden’ wordt omschreven.

Max wordt nu behandeld in Clinica 0-19 in Monterrey. De tumor is een beetje kleiner geworden. Zijn toestand en vaardigheden verbeteren. Maar de behandelingen zijn duur. Daarom verenigden vrienden en sympathisanten zich in een crowdfunding om Max en zijn gezin te ondersteunen.

Er werden al tal van initiatieven opgezet. Vanavond bundelen de Brusselse discotheek Fuse en Amelie Lens de krachten. De Belgische technoster zal samen met Joyhauser en Farrago plaatjes draaien in de discotheek in de Blaesstraat.

“Mijn man werkt in het Koninklijk Atheneum in Grimbergen, waar ook Amelie Lens school heeft gelopen”, vertelt Eva Van Bocxlaer van de vzw Steun Max. “Ze antwoordde heel snel positief op onze vraag om een set te spelen, waarvan de opbrengst naar Max zou gaan. Haar management heeft ons daarna in contact gebracht met de Fuse. Daar werd geen ogenblik getwijfeld om de zaal ter beschikking te stellen. Het verbaast ons soms hoeveel steun we krijgen van mensen en organisaties. De ticketverkoop en de opbrengst van de drank gaan integraal naar de vzw Steun Max.”

Nieuwe doelgroep

Op haar Facebookpagina maakt de dj haar volgers attent op de fundraising voor Max. “We zullen die avond ook proberen mensen te sensibiliseren rond de ziekte van Max en het beland van onderzoek”, zegt Eva Van Bocxlaer. “Er zullen uiteraard veel vrienden van ons naar de Fuse gaan, maar we zullen daar ook een doelgroep bereiken die we normaal niet tegenkomen. Het wordt een leuke avond, maar het belangrijkste is uiteindelijk om centen te verzamelen voor de behandeling.” De avond start om 21.30 uur en duurt tot 4 uur. Amelie Lens speelt tussen 12 en 2 uur.

Een ticket kopen kan via volgende link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen