Binnenkort gemeenteraden en huwelijken in vroegere kapel (maar eerst moet schilderij met blote borsten weg)

© zvd

De grote bovenzaal van het gemeentehuis verliest vanaf april definitief haar functie van trouwzaal en raadszaal. Alle activiteiten verhuizen naar de kapel van 't Klooster in de Kerkstraat.

Dirk Ververs

Negentig jaar lang hebben duizenden koppeltjes elkaar het ja-woord gegeven in de trouwzaal van het gemeentehuis maar volgende maand ontruimt de gemeente deze zaal en verhuizen het meubilair, vlaggen en portretten en de geluidsinstallatie naar het cultuurhuis t' Klooster.

Dit is een groot kloostergebouw met kapel dat de gemeente eind vorig jaar van Standupper Joost Van Hyfte kocht. Vanaf april zullen alle huwelijken, vieringen en andere plechtigheden maar ook gemeenteraden en officiële recepties in het 't Klooster in de Kerkstraat plaatsvinden.

Meer bepaald op de eerste verdieping van de voormalige kapel van de zusters. Deze kapel kreeg een kwarteeuw geleden gewelven zodat er nu een eerste verdieping en een gelijkvloerse zaal is.

Religieus verleden

De oppositie had tijdens de gemeenteraad vragen over de ‘neutraliteit’ van deze nieuwe locatie omdat het interieur en de glasramen in deze zaal toch nog verwijzingen zijn naar de vroegere religieuze functies van deze kapel.

“We verwachten daar geen problemen. Enkel een zeer groot schilderij van een vrouw met ontblootte borsten (die de vorige eigenaar Joost Van Hyfte daar had opgehangen) moet natuurlijk weg”, lachte burgemeester Frank Bruggeman deze bedenkingen weg.

De rest van dit grote verbouwde klooster kan gehuurd worden voor feesten of culturele activiteiten. Omdat de meerderheid nog niet met zekerheid kan zeggen wat de toekomstige functie van de oude raadszaal wordt, eiste de oppositie dat deze mooie en grote ruimte in het gemeentehuis op de lijst blijft staan van gemeentelijke zalen die kunnen worden gehuurd.

Verbouwen

Eerder gaf Bruggeman te kennen dat deze oude raadszaal zal verbouwd worden tot kantoren na de administratieve eenmaking van de OCMW-en gemeentediensten. Maar dat wilde hij maandagavond tijdens de raad niet met zoveel woorden zeggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen