Alarm van jeugdhuis doet jonge inbrekers vluchten: “Hopelijk zijn ze gefilmd door de camera aan de kerk”

© svg

© rr

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een jonge inbreker heeft met een steen een raam van jeugdhuis Messink ingegooid. Toen de vandaal het lokaal betrad, ging het alarm af en sloeg de man op de vlucht. “Hij was maar 15 seconden binnen”, zegt jeugdhuisvoorzitter Sander Braeckman.

Stijn Van de Velde

De camera die aan de gevel van jeugdhuis Messink hangt, kon de dader goed in beeld brengen. “Omstreeks kwart over vijf reed een wagen achterwaarts het smalle straatje in waar de Messink ligt”, zegt Sander.

“In de auto zaten vijf jonge mannen. Eén van hen stapte uit, raapte een steen op en gooide een ruit kapot. Vervolgens klauterde hij naar binnen. Waarschijnlijk bezeerde hij zich daarbij, want er lag een klein plasje bloed op de vloer.”

Vijftien seconden binnen

“Toen het alarm afging en de lichten aangingen, sloeg de inbreker op de vlucht. Hij is hooguit vijftien seconden binnen geweest.”

De inbreker kreeg bij het verlaten van het jeugdhuis hulp van een kompaan die ondertussen was uitgestapt. “Het leek voor hen een spelletje. De kompaan stond rustig een flesje bier te drinken.”

De daders zijn waarschijnlijk al eerder in het jeugdhuis geweest. “De inbreker stapte resoluut in de richting van de plaats waar onze meest waardevolle spullen liggen”, zegt Sander nog.

Geen stamgasten

“Vaste klanten waren het zeker niet”, zo klinkt het resoluut. “We herkennen ze immers niet op de nochtans behoorlijk duidelijke beelden. De ongewenste gasten maakten ook kennis met goede beveiligingssysteem. Dat sterkt ons in de overtuiging dat het geen stamgasten waren.”

Op de camerabeelden komt de wagen van de jongens duidelijk in beeld, de nummerplaat helaas niet. “We hopen dat de camera aan de kerk de wagen heeft gefilmd en ons wijzer kan maken.”

Beelden nog bekijken

“Die beelden moeten we nog bekijken”, zegt commissaris Mark Van Wabeke van de politiezone LoWaZoNe. “Sinds kort kunnen we de camerabeelden rechtstreeks opvragen. We onderzoeken ook of er een link is tussen deze feiten en de inbraak van vorige in een KLJ-lokaal in de Hofbouwstraat. Daar sloegen de daders op een gelijkaardige manier toe.”

Getuigen kunnen de politie contacteren op het telefoonnummer 09-240.74.00.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen