Lugubere vondst in plastic zak: “Dit is het werk van een dierenbeul”

© svl

Een bewoner van de wijk Keur in Dendermonde deed maandag een lugubere vondst. In een plastic zak vond hij het kadaver van een chihuahua, met overgesneden keel. “Hopelijk vindt de politie die dierenbeul.”

svov

Manolito Van Goethem vond het hondenkadaver maandag in een wegel naast zijn huis. “Ik hoorde jongeren bommetjes gooien, dat gebeurt al wel eens meer in onze wijk”, zegt hij. “Ik ging even van op de eerste verdieping een kijkje nemen en zag dat ze op een zak trapten waar iets in zat. Toen ik dichterbij ging, zag ik dat er een hond in de zak zat. De keel van het diertje, een chihuahua, was overgesneden. Misschien wel om de chip er uit te halen?” Van Goethem belde na de lugubere vondst meteen de politie. “Die heeft vingerafdrukken genomen op die zak. Hopelijk levert het iets op, want wie zoiets doet is een dierenbeul.”

Ook Marleen Straetman, de partner van Manolito is er het hart van in. “We hebben zelf dieren, zoiets kan je hen toch echt niet aandoen. Een dier kan zich niet verweren. We hebben de foto's op Facebook gezet, met de bedoeling mensen op te roepen waakzaam te zijn. Alleen zo kan de dader gevat worden. Die hond werd zomaar als zwerfvuil achtergelaten. Het bloed lag tot op straat en het lijkje was nog warm. Het moet daar tussen 16 en 17 uur zijn achtergelaten. Misschien heeft een getuige iets gezien?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen