Miss België gaat naar de kerk en bidt elke avond voor het slapengaan

© Foto Kurt

Angeline Flor Pua is een uitzonderlijke Miss België. Ze viel al op door haar Oosters uiterlijk. Nu laat ze zich ook opmerken met haar religieuze overtuiging. In een gesprek met Kerk&Leven vertelt ze hoe actief ze haar geloof belijdt.

pom

Op 13 januari werd Angeline Flor Pua de nieuwe Miss België. Dochter van Filipijnse ouders die elkaar in België leerden kennen. En leerlinge piloot in de burgerluchtvaart. Meteen gespreksstof genoeg. En mikpunt van racistische opmerkingen.

© DBA

Angeline Flor Pua pareerde het allemaal bijzonder goed. Vandaag vertelt ze in Kerk&Leven dat ze haar kracht uit het geloof haalt. “Stap ik op een podium of in een vliegtuig, dan maak ik eerst een kruisteken. Dat gebaar geeft me zelfvertrouwen. Aan mijn eerste solovlucht als piloot ging overigens ook een gebed vooraf”, vertelt ze.

Avondgebed

Miss België pratikeert nog. Ze gaat met haar moeder naar de katholieke kerk van de Filipijnse gemeenschap in Merksem. Ze geeft toe dat ze één van de weinige jongeren is die dat nog doen. Maar ze schaamt er zich niet voor.

Lees ook:Miss België na de racistische reacties: “Dit doet enorm veel pijn, ik begrijp het niet”.

© Foto Kurt

Angeline vertelt dat ze elke avond bidt, voor het slapengaan. “Ik brand ook geregeld een kaars in de Schoenmakerskapel, wanneer ik langs de Antwerpse Groenplaats loop. Ik heb gebeden om Miss België te mogen worden. Met resultaat, zoals je ziet, maar uiteraard heb ik er ook hard voor gewerkt.”’

Zelfs tijdens kroning

Zelfs op het moment dat ze tot Miss België werd verkozen, vergat Angeline Flor Pua haar geloof niet. “Toen ik tot Miss België werd gekroond, heb ik in stilte God bedankt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen