Eén op de vijf werknemers in Vlaams-Brabant fietst naar het werk

© Shutterstock.

Ruim één op de vijf werknemers (21,2 pct) in Vlaams-Brabant fietste in 2017 naar het werk. Het jaar voordien was dat nog 18,3 procent. Ook voor het openbaar vervoer werd een stijging opgetekend, van 9,7 tot 10,3 procent. Dat blijkt uit berekeningen van hr-dienstengroep Acerta op basis van loongegevens bij werkgevers uit de private sector.

adm

Acerta krijgt in de dagelijkse contacten met CEO’s en hr-directeurs naar eigen zeggen ook te horen dat steeds meer werknemers aan hun werkgever vragen om bedrijfsfietsen beschikbaar te stellen. Met 21,2 procent fietsers doet Vlaams-Brabant het wel nog altijd minder goed dan de gemiddelde Belgische werknemer (24,1 procent). Op het vlak van openbaar vervoer scoort de provincie wel duidelijk beter (10,3 versus 7,42 procent).

Het autogebruik om naar het werk te gaan, daalde in Vlaams-Brabant met 0,7 procent tot 73,1 procent van de werknemers. Voor het hele land is dat 76,6 procent. Net als in de rest van het land steeg ook in Vlaams-Brabant het aantal bedienden dat met een bedrijfswagen van het werk rondrijdt. Het voorbije jaar kreeg 17 procent meer bedienden een bedrijfswagen. Concreet rijdt één op de vijf bedienden rond met een auto van de werkgever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen