Man die op grote schaal erectiepillen online verkocht riskeert celstraf

De man achter een website waar drie jaar lang op grote schaal kamagra erectiepillen werden verkocht, hangt een gevangenisstraf van 24 maanden, eventueel met uitstel, boven hoofd. De procureur vorderde woensdag die straf, samen met een boete van 6.000 euro en de verbeurdverklaring 120.000 euro aan de Tongerse strafrechter. Voor de toenmalige vrouw van de beklaagde uit Borgloon en zijn ouders uit Nieuwerkerken werd een gevangenisstraf van tien en zes maanden en boetes tot 6.000 euro gevraagd.

adm

De nu 31-jarige man uit Borgloon begon in 2013 op kleine schaal kamagra in te voeren vanuit Nederland. Toen hij merkte dat in zijn omgeving grote vraag was naar de pillen besloot hij een professionele website op te zetten. Op regelmatige tijdstippen gaf hij op de website kortingen en deed acties. Ook koppelde hij een Facebookprofiel aan zijn website. Op die manier kon de man grote hoeveelheden verkopen aan klanten over het hele land.

In eerste instantie schakelde hij zijn toenmalige vrouw in om te helpen met het klaar maken en versturen van de pakketten. Omdat ze beiden overdag gingen werken en klanten hun pillen ook konden komen afhalen, werden ook zijn ouders ingeschakeld. Begin 2015 kwam de website in het vizier van de Federale Gerechtelijke Politie die de man via het gekoppelde Facebook-profiel konden opsporen. Bij een huiszoeking werden 500 pillen, 20.000 euro, een kleine hoeveelheid cocaïne en een zeer gedetailleerde boekhouding gevonden. Daaruit bleek dat de man op drie jaar tijd bijna 120.000 euro verdiende met zijn handeltje in kamagra. De procureur vroeg de verbeurdverklaring van die winst, samen met het in beslag genomen geld, de drugs en pillen.

Vonnis op 21 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen