Bewoner studentenhome filmt studente in doucheruimtes

Themabeeld © Getty Images/iStockphoto

Een bewoner van studentenhome Vermeylen van de UGent is op heterdaad betrapt toen hij in de gemeenschappelijke doucheruimtes een studente probeerde te filmen met zijn gsm. Dat bevestigen de Gentse universiteit en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

mg

De feiten gebeurden maandag. ‘De student filmde met zijn gsm in de cabines van de gemeenschappelijke doucheruimtes’, zegt woordvoerster Tine Dezeure van de UGent. ‘Hij filmde onder de cabine en werd betrapt door zijn slachtoffer. Zij heeft hem geconfronteerd, heeft de universiteit verwittigd en een klacht ingediend bij de politie. We hebben hem onmiddellijk de toegang tot home Vermeylen ontzegd en bij uitbreiding ook tot alle andere homes van de UGent. Zijn toegangsbadge werd afgenomen.’

Tuchtsanctie

Het gaat om een ‘bewarende ordemaatregel’, zegt Dezeure. ‘Er loopt nog een onderzoek bij politie en parket. De chemiestudent woonde in de home, maar heeft nu geen toegang meer, in afwachting van een definitief onderzoek. In dat onderzoek zal hij gehoord worden en kan er eventueel een tuchtsanctie opgelegd worden. Dat kan een terechtwijzing, een voorlopige schorsing of, in het ergste geval, een definitieve verwijdering zijn.’ In de studentenhome Vermeylen, vlakbij de Overpoortstraat, zitten ongeveer 450 studenten op kot.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat er een onderzoek loopt. ‘De man is voor de parketmagistraat verschenen en hij kreeg onmiddellijk voorwaarden opgelegd. Eén van de voorwaarden van het parket is dat hij onmiddellijk de home diende te verlaten. Het onderzoek loopt volop’, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.