Direct naar artikelinhoud

KU Leuven en Telenet zetten punt achter KotNet

KU Leuven en Telenet zetten punt achter KotNet
Beeld thinkstock

De KU Leuven en Telenet zetten een punt achter het gezamenlijk internetaanbod KotNet. Telenet lanceert voor studenten en kotbazen in Vlaanderen en het grootste deel van Brussel vanaf maart een nieuwe internetaanbod. De huidige KotNet- en KotTV-producten worden nog tot 1 oktober ondersteund.

KotNet ging in 1997 als proefproject van start toen een groep studenten de mogelijkheid kreeg om via een kabelmodem aan te sluiten op het netwerk van de KU Leuven. Een jaar later werd het uitgebreid naar heel Leuven, Heverlee en Kessel-Lo.

"Hierdoor kon de universiteit al begin 21ste eeuw zwaar inzetten op email en webpagina's als communicatiemiddel met studenten", zegt Koenraad Debackere, algemeen beheerder van de KU Leuven.

Omdat het breedbandinternet waarmee KotNet indertijd pionierde nu de norm is, hebben KU Leuven en Telenet besloten een punt te zetten achter het aanbod. "Kwalitatief internet blijft belangrijk voor elke student, maar daar kunnen ook nieuwe internetproducten op maat van studenten aan tegemoetkomen", luidt het in een gezamenlijke mededeling.

De connectiviteit voor studenten en kotbazen zou te allen tijde gegarandeerd blijven.