Direct naar artikelinhoud

Airbnb lanceert Airbnb Plus: logement met kwaliteitscheck

Airbnb-CEO Brian Chesky.Beeld AP

De onlinemarktplaats Airbnb biedt voortaan ook duurdere logementen aan die onderworpen zijn aan een uitgebreide kwaliteitscontrole. Dat doet het bedrijf om makkelijker te concurreren met klassieke hotels, die intussen ook officieel worden toegelaten op het platform. Airbnb Plus, zoals de service heet, blijft voorlopig beperkt tot dertien grote steden.

CEO Brian Chesky kondigde het nieuws aan bij de lancering in San Francisco. De Plus-service zal voor zowel verhuurder als huurder meer kosten, maar daar staat wel een uitgebreide kwaliteitscontrole tegenover. Zo moet er bijvoorbeeld een propere koelkast aanwezig zijn, net als een volledig uitgeruste keuken. In totaal moet het verblijf voldoen aan honderd eisen. 

Verder wordt elk Plus-verblijf uitgebreid gefotografeerd en zal het veel hoger verschijnen in de zoekresultaten. Het platform biedt ook nieuwe categorieën aan, zoals boomhutten en B&B's. Het doel is om nog meer gebruikers naar het plaform te lokken. 

Hotels

Chesky kondigde ook aan dat het platform nu officieel hotels zal toelaten. Voorheen mochten die al kamers verhuren via de site, maar nu verschijnen ze ook in de officiële categorieën. Zo hoopt Airbnb dat toeristen ook via traditionele reissites op het platform terechtkomen. 

Binnen enkele maanden wil het bedrijf Airbnb Beyond lanceren om nog luxueuzere verblijven aan te bieden dan bij Airbnb Plus het geval is. Vorig jaar al kocht Airbnb het verhuurbedrijf Luxury Retreats om dat te realiseren.