Direct naar artikelinhoud

Onze 5 tips voor een geslaagde tv-avond

Shailene Woodley en Theo James in 'The Divergent Series: Allegiant'Beeld AP

Een avonturenfilm die aan Indiana Jones doet denken, een charmante feelgoodfilm of een romantisch drama met onder meer Julia Roberts en Jude Law? Dit zijn onze tips om er een geslaagde tv-avond van te maken. Het volledige overzicht vindt u hier

Allegiant

Na het succes van The Hunger Games moest en zou Hollywood nog andere tienerliteratuur verfilmen en zo werden ook de Divergent-boeken van Veronica Roth naar het grote scherm gebracht. Q2 brengt vanavond de première van het sluitstuk van de reeks. Daarin beleeft Shailene Woodley in de huid van Tris opnieuw een spannend avontuur dat erg strak in beeld werd gebracht dankzij overtuigende acteerprestaties van de jonge cast en overdonderende special effects.

Om 20.35 uur op Q2.

Romancing the Stone

Regisseur Robert Zemeckis werd vooral bekend door de Back to the Future-films, maar deze avonturenfilm uit het jaar 1984 is ook van zijn hand. De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste montage en betekende eveneens de doorbraak voor actrice Kathleen Turner. Romancing the Stone werd uitgebreid vergeleken met Raiders of the Lost Ark, maar het script van die Indiana Jones-klassieker zou vijf jaar eerder geschreven zijn.

Om 20.40 uur op CAZ.

Belgium's Got Talent

Start van het vijfde seizoen, met dezelfde vier bekende koppen in de jury: Niels Destadsbader, Stan Van Samang, An Lemmens en Dan Karaty. In deze auditieaflevering wagen elf talenten hun kans. Wie minstens drie ja's krijgt van de jury maakt kans op een plek in de studioshows.

Om 20.40 uur op VTM.

De jury bestaat opnieuw uit Dan Karaty, An Lemmens, Stan Van Samang en Niels Destadsbader.Beeld rv vtm

The Lunchbox

Dit charmant lowbudgetpareltje is het langspeeldebuut van Ritesh Batra, die met zijn film toont dat de Indiase cinema meer is dan Bollywood en Hindi-films. Op het filmfestival van Gent sleepte The Lunchbox in 2013 de publieksprijs in de wacht. Een aanrader.

Om 21.15 uur op CANVAS.

Closer

Dit indrukwekkende romantische drama was in 2005 goed voor twee Golden Globes en Oscar-nominaties voor Natalie Portman en Clive Owen. Zij spelen samen met Julia Roberts en Jude Law een viertal dat in een kluwen van liefdes- en andere relaties verwikkeld geraakt. Schrijver Patrick Marber baseerde het scenario op het gelijknamige toneelstuk van zijn hand. Het verhaal van de film steunt op de gedachte dat de realiteit minder rooskleurig is dan ze op het eerste zicht lijkt, wat ervoor zorgt dat de personages dubbelzinnige motieven hebben en weinig sympathiek overkomen.

Om 00.30 op één.