Direct naar artikelinhoud
vacature.com

Facebooken en gamen: bedrijven investeren in nieuwe leermethodes

Opleidingen van het werk volgen kan binnenkort misschien vanuit je luie zetel.Beeld Shutterstock

Natuurlijk zijn ze er wel, de bedrijven die van opleiden een speerpunt hebben gemaakt. Soms uit noodzaak, soms uit pure overtuiging. Opvallend vaak kiezen ze daarbij niet voor de klassieke leermethodes. Maak kennis met ‘het nieuwe leren’.

Leren via Facebook

Dankzij sociale media is het heel makkelijk geworden om online interactieve cursussen op te zetten. Ook SBM Bedrijfsopleidingen experimenteert momenteel met die manier van lesgeven. In het kader van Iedereen LEERT!, het lerend netwerk waarin ruim veertig Vlaamse bedrijven vertegenwoordigd zijn, organiseerde de opleidingsaanbieder de voorbije maanden verschillende live sessies in haar social media academy, onder meer over rekrutering en marketing. “Bedoeling is om dat aanbod in de toekomst verder uit te breiden”, vertelt coördinator Jan Van Huffel. “Op die manier maken we de opleidingen voor de werknemers van de deelnemende bedrijven nog toegankelijker. Ze moeten niet meer in de file gaan staan, maar kunnen bij wijze van spreken vanuit hun zetel deelnemen.”

Leren via games

Dat ze bij AS Adventure avontuurlijk aangelegd zijn, wisten we al. Nu blijkt dat ze die lijn ook doortrekken naar de opleidingen voor hun werknemers. Om medewerkers met nieuwe producten te laten kennismaken, laten ze hen op outdoortraining gaan. “Medewerkers kunnen zo zelf ervaren hoe het is om in een bepaalde tent te slapen of op een gasvuur te koken”, vertelt HR-manager Freddy Carrette. 

Lees de rest van het artikel gratis op vacature.com.

Op zoek naar een job waar interne opleidingen deel uitmaken van het pakket? Bekijk eens deze openstaande vacatures.

Lees ook:

In deze jobs is je toekomst verzekerd

Deze vragen stellen rekruteerders/ceo's om je in de war te brengen

Belgische werknemers scholen veel te weinig bij

Bron: vacature.com.