Direct naar artikelinhoud
verkiezingen 2018

Na Anneleen Van Bossuyt komt Gert Robert bij N-VA Gent

Na Anneleen Van Bossuyt komt Gert Robert bij N-VA Gent
Beeld James Arthur

Geen grote naam op de tweede plaats van de Gentse N-VA-lijst, wel gemeenteraadslid Gert Robert (55). Robert is met zijn leeftijd en ervaring de tegenpool van lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt (38). “Ik heb nooit in de Gentse raad gezeteld, ik zal Gerts steun daar kunnen gebruiken”, zegt Van Bossuyt. Europees parlementslid Helga Stevens krijgt de voorlaatste plek.

Dat Gert Robert de tweede plaats krijgt, is verrassend, en anderzijds ook weer niet. Velen hadden een ‘grote naam’ verwacht op 2, een wit konijn dus. Maar het werd Gert. “Ik reken op hem en zijn ervaring”, zegt Anneleen Van Bossuyt. “Ikzelf heb nooit in de Gentse raad gezeteld, ik zal zijn steun daar kunnen gebruiken. Bovendien heeft Gert een heel sterke band met de Gentse haven, die samen met de UGent toch een levensader van de stad is.”

En dan Helga Stevens op de voorlaatste plek. Op zich niet verrassend. Onder Elke Sleurs zou ze lijstduwer worden, maar op die plaats staat Sleurs nu zelf. De voorlaatste plek is in principe een onverkiesbare plaats, maar als iemand van die plek toch verkozen kan worden, zal het Stevens wel zijn. Zij blijkt een expert in campagne voeren en heeft ook een sterk team rond zich. 

Nieuwe mensen

Over de rest van de lijst wil het kopduo nog niks lossen. De rest van de plaatsen nog niet bekend, maar de kans is groot dat gemeenteraadsleden Sandra Van Renterghem en Karlijn Deene ook een prominente plaats krijgen. "Gert en Sandra zouden goede schepenen zijn", klinkt het binnen de partij.

Ondertussen is er ook nieuws bij Van Bossuyt zelf. “Ik heb een woning gevonden in centrum Gent, tussen de Korenmarkt en de Vrijdagmarkt. Zodra de vorige bewoner verhuist, kan ik er in trekken en mij officieel domiciliëren. Een detail, want ik ben op en top Gents. Ik ben opgegroeid in Sint-Amandsberg en woon nu op 6 kilometer van het centrum, letterlijk 50 meter over de ‘grens’ met Melle.