REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

NRA reageert op bedrijven die samenwerking opzeggen: "Dat we geen korting meer krijgen, schrikt ons niet af"

De Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft gisteren in een persmededeling laten weten dat ze zich niet laten afschrikken door bedrijven die de banden met de NRA wensen te verbreken. Sinds de schietpartij in Florida van vorige week maakten al tal van bedrijven zoals verzekeraars, autoverhuurders en sinds gisteren ook Delta Air Lines en United Airlines bekend dat ze de samenwerking met hen stopzetten. 

46 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    De ArmaLite AR-15 was bedoeld als oorlogswapen, voorloper van de M-16 die in heel veel legers wordt gebruikt. Assault weapon dus. De huidige AR-15's zijn meestal Colt wapens, maar zijn identiek aan het origineel. Alleen is er "sport" op geplakt.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Get your fact straight, Landon. Daarstraks gaven ze nog geen geld, nu is het weinig. De NRA telt 5 miljoen aangesloten leden, dat is maar een kleine fractie van de mensen die wapens bezitten. Maar ga door met liegen. Doorzichtig...
  • Landon Wilkinson

    6 jaar geleden
    De AR-15 is geen oorlogswapens en wordt door geen enkel leger gebruikt.
  • Landon Wilkinson

    6 jaar geleden
    De NRA is machtig omdat het (heel) veel leden heeft, omdat heel veel Amerikanen het tweede amendement belangrijk vinden. De NRA veranderd de politici niet, ze steunen de politici die 2A steunen. Ook komen veel politici voort uit de NRA, omdat het een grote groepering is. Zoals er veel politici hier voortkomen uit de vakbonden.
  • Landon Wilkinson

    6 jaar geleden
    De NRA geeft maar een fractie in vergelijking met vakbonden. Maar laat feiten niet in de weg staan van opiniemakers.