World Grand Prix snooker - Ding Junhui houdt Mark Selby uit finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 30-jarige Chinees Ding Junhui (WS-4) heeft zich zaterdag in het Engelse Preston voor de finale van de World Grand Prix geplaatst. Dat ging ten koste van 's werelds nummer een Mark Selby. In een nagelbijter waarin het verschil nooit meer dan één frame was, trok "Enter the Dragon" uiteindelijk dankzij breaks van 91, 94, 54, 104 en 83 met 6-5 aan het langste eind. Zondag staat Ding in de finale (best of 19) tegenover de 42-jarige Engelsman Ronnie O'Sullivan (WS-2). "The Rocket" plaatste zich vrijdag al voor de finale door de Schot Stephen Maguire (WS-19) met 6-4 te verslaan.

Ding gaat voor een veertiende full rankingtitel, de tweede dit seizoen. In september won hij in eigen land het World Open. O'Sullivan, dit seizoen al winnaar van het English Open, het Shanghai Masters en het UK Championship, kan een 32e rankingtitel op zijn palmares brengen. Alleen de Schot Stephen Hendry doet met 36 titels beter. In de onderlinge confrontaties met Ding leidt O'Sullivan met 10-4. Ding won wel het jongste duel. Vorig jaar schakelde hij O'Sullivan in de kwartfinales van het WK met 13-10 uit.

De toernooiwinnaar krijgt een cheque van 100.000 pond (113.500 euro) overhandigd. De runner-up moet het met 40.000 pond (45.500 euro) zien te rooien. Als Ding het toernooi wint, wipt hij over Judd Trump naar de derde plaats op de Order of Merit. O'Sullivan blijft sowieso de nummer twee. Luca Brecel, in Preston in de eerste ronde uitgeschakeld, stijgt van vijftien naar veertien.

.

bron: Belga