EuroMillions Volley League - Favorieten laten geen steek vallen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De tweede speeldag van de play-offs in de EuroMillions Volley League werd een voltreffer voor de favorieten. Maaseik, Roeselare en Menen vormden de top drie na de reguliere competitie en kregen een voordeel door meer rust te krijgen en thuis te openen tegen de onderste drie ploegen. Dat voordeel werd door de drie ploegen optimaal benut, want ze hielden allemaal de drie punten thuis. In poule A was Maaseik te sterk voor Guibertin, al deden de Walen het lang niet slecht in Limburg. In de eerste set bleek dat de bekernederlaag misschien nog niet verteerd was en Guibertin profiteerde daarvan, nadat het eerder deze week - als enige van de onderste drie ploegen - kon winnen in de openingsmatch. Maaseik vocht terug, maar moest in set vier alles uit de kast halen om puntenverlies te vermijden (22-25, 25-18, 25-15, 25-23). Cox scoorde 27 punten voor de thuisploeg.

Roeselare zette Gent opzij in poule B. In set twee verliep dat wel heel vlot, maar in set één en drie waren de verschillen een pak kleiner. Dat weerhield de kersverse bekerwinnaar echter niet om de klus in drie sets te klaren (25-23, 25-8, 25-22).

Menen had geen moeite met Amigos Zoersel, dat eerder deze week Aalst nog een set afsnoepte. Drie korte sets (25-18, 25-17, 25-17) volstonden om de nacompetitie zorgenvrij te starten. Winkelmuller bezorgde de herstkampioen 15 punten.

Volgende zaterdag staan dan de topaffiches van elke groep op het programma. Maaseik, Roeselare en Menen trekken dan respectievelijk naar Borgworm, Haasrode Leuven en Aalst.

.

bron: Belga