© Romagnoli

Communie of lentefeest? Dit zijn de schoenentrends voor je oogappel

De schoenen van je oogappel zorgen voor een extra dosis stijl tijdens deze belangrijke dag. Uitprinten en meenemen naar de schoenwinkel: deze 3 schoenen worden een big hit tijdens lentefeesten en communies!

cityfashion

Stoer, stoerder, stoerst

De tijd dat communie-of lentefeestschoentjes braver dan braaf moesten zijn, is voorbij. Een stoer laarsje of dikkere zool geeft hun outfit een extra dosis pit. Bonus: zo’n stoer schoentje kunnen ze makkelijk doordragen na hun grote dag!

Sneakers to the rescue

Een vermoeiende dag vraagt om…jawel, sneakers. Geen betere schoen om lekker in rond te rennen dan een comfortabele sneaker. Mag het toch wat meer zijn? Pastelkleuren, glitters, opvallende zolen, kleurrijke veters of details…Wie zei er dat sneakers niet feestelijk genoeg waren?

Little ladies & gentlemen

Ook dit jaar zijn geklede schoenen voor je little lady of kleine gentleman een trend. Ballerina's in metallic, wit of zachte nudekleuren zijn voor meisjes een must terwijl bij de jongenschoenen verfijnde lederen schoenen van je mini-me een echte gentleman maken!

Zo houd je de voeten van je kids droog én warm

© Romagnoli

Druilerige weersvoorspelling? Koude voetjes liggen op de loer. Van de juiste sokken tot waterafstotende spray, zo houd je de voeten van je kids droog én warm!

Kies de juiste schoenen

Schoenen uitzoeken die je kids droog en warm houden? Ga voor een exemplaar dat tegen een stootje kan. Schoenen uit lacquer of grof leder zijn warm én waterafstotend. Stoffen schoentjes laten te veel water door en voelen snel heel koud aan.

Kies voor een hoger, comfortabel model, een stoere boot of sneaker bijvoorbeeld, met een deftig hielstuk. Koude kruipt in alle gaatjes, dus zorg ervoor dat er zoveel mogelijk van de enkel afgesloten zit.

Niet alleen de buitenkant, ook de binnenkant van de schoen is belangrijk. Een laagje voering uit leer of wol maakt een wereld van verschil qua warmte.

Tips & tricks voor droge voetjes

Koude, regenachtige schooldag? Kies een outfit waarbij je hun broek of legging in hun schoenen kan steken. Extra warm en geen kans op natte broekspijpen!

Het juiste paar sokken is essentieel voor warme en droge voetjes. Investeer in een paar gemaakt uit sneldrogend materiaal zoals wol. Katoenen sokken mogen heerlijk fris zijn in de zomer, in een winterschoen houden ze te veel vocht vast.

Last but not least: spuit de schoenen van je kids regelmatig in met een waterafstotende spray. Droge voeten? Check!

Sneakers voor kinderen: gezond of niet? Hierop moet je letten

© Zecchino d'Oro

Sneakers, ze blijven favoriet bij ouders én kinderen. Maar bieden ze eigenlijk wel genoeg ondersteuning? En hoe weet je of je een stevige sneaker hebt uitgekozen? Zo vind je een sneaker die de voeten van je kids perfect ondersteunt!

Sneakers: gezond of niet?

Sneakers zijn ook dit jaar een echte voorjaarstrend. Maar zijn ze wel een goede keuze voor je kinderen?

De juiste schoenen zijn van groot belang voor (de ontwikkeling van) de voeten van je kinderen. In feite moet elke schoen daarom voldoende ondersteuning bieden, dus ook een sneaker. Verder is het belangrijk dat de voeten voldoende kunnen ademen. Met een natuurlijk, ademend materiaal zoals leder, voorkom je niet alleen zweet-, maar ook schimmelvoeten.

Sneakers kunnen dus perfect voor jonge kinderen, op voorwaarde dat je met enkele belangrijke eigenschappen rekening houdt.

Hoe jonger, hoe hoger

Heb je thuis nog een enthousiaste kleuter of peuter rondlopen, dan is een kwalitatieve sneaker met hoge sluiting een must: zij ondersteunen de enkels nog net iets meer. Hoe jonger je oogappel, hoe hoger de sneaker mag zijn. Kan je kind nog maar net stappen, dan kies je ook best voor een exemplaar met veters, zodat de sneaker goed rond het voetje aansluit.

Staat je kind al stevig in de schoenen, dan kan een laag model ook perfect. Voor bredere voeten of voeten met een hogere wreef kies je best voor een sneaker met veters (die je uiteraard bindt, ook als het niet in de mode is!).

Kijk naar de zool en stabiliteit van de sneaker

We weten allemaal dat kids en valpartijen een match made in heaven zijn. Sneakers met extra grip zijn dus essentieel! Een rubberen zool, inclusief grove ribbels, is slijtvast en anti-slip. Bovendien is een rubberen zool eveneens flexibel genoeg zodat de voeten vlot kunnen afrollen.

Verder is het belangrijk dat de sneaker ook stabiel genoeg is. Vermijd daarom te brede zolen en kies voor modellen met een verstevigde hiel, aangepaste neus en voorgevormde binnenzolen.

De ultieme test om te controleren of je een stevige sneaker in handen hebt? Test het buigpunt: een goede sneaker buigt bij de voorvoet als je hem probeert dubbel te plooien. Het midden van de schoen is stevig en de voorvoet is soepeler.

Ligt het buigpunt in het midden, dan is de sneaker hier niet stevig genoeg. Ligt het buigpunt meer vooraan de voet, dan heb je een stevige sneaker te pakken!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer