thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

IJskoud: ook overdag komen temperaturen niet boven vriespunt

Vandaag is het meestal zonnig, maar wordt het iets frisser dan de voorbije dagen. De maxima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +1 graad in Vlaanderen bij een gure wind uit oost tot noordoost, zo voorspelt het KMI. 's Avonds en 's nachts is het helder of lichtbewolkt. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -5 graden in het westen van het land en tot -12 graden in de Ardennen.

59 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    In de jaren 80 vroor het soms weken aan een stuk ,en tot -15 s'nachts , nu gaan ze belachelijk doen voor een paar graadjes vorst...
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    In 1974 op kolonie in de ardennen met Pasen, -15° en een meter sneeuw twee weken lang, ik was 10 jaar oud, wij moesten niet klagen en we speelden altijd buiten!
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Zalig om te wandelen hier aan de kust.
  • marie-christine coussement

    6 jaar geleden
    om te wandelen is het super,op de ebike veel te koud,vangt alle wind op je voorhoofd
  • VIVIANE bastenie

    6 jaar geleden
    Ik ben 75 jaar en hebt echt wel koud tot zeer koude winters mee gemaakt,zoals weken strenge vorst tot soms -20 graden in 1956 en een flink pak sneeuw die weken bleef liggen ,en nu als het 1a 2 graden onder nul is raken de mensen depressief,met dank aan de weermannen en de media die alles opblazen,winter is winter vind ik zo was het en zo moet he ook zijn .