Direct naar artikelinhoud
NRA

Amerikaanse luchtvaartsector keert zich tegen wapenlobby

Een vliegtuig van Delta Airlines.Beeld AFP

Steeds meer bedrijven verbreken hun banden met de Amerikaanse National Rifle Association (NRA). De NRA ligt onder vuur omdat ze korte metten blijft maken met mensen die pleiten voor strengere wapenwetten, na de schietpartij op een school in Florida vorige week. 

Onder de bedrijven zijn verzekeraars en autoverhuurders, maar sinds zaterdag ook de grote luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines en United Airlines. In een tweet vraagt Delta de NRA haar informatie van de NRA-website te halen. Leden van de wapenlobby krijgen bovendien geen korting meer.

Twitter bericht wordt geladen...

NRA-voorzitter Wayne LaPierre noemde eerder deze week de huidige verontwaardiging na de schietpartij in Florida "een schaamteloze campagne" van de politieke elite. De club stelt zich tot doel te voorkomen dat het "grondrecht om wapens te hebben" wordt aangetast. Dat recht op een wapen te bezitten staat de laatste tijd steeds meer ter discussie in de Verenigde Staten, helemaal na 'Florida' waar een jongen zeventien mensen doodschoot. Velen pleiten voor op z'n minst strengere regels voor het kopen van vuurwapens.