Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Winterspelen vandaag: Noorse Björgen evenaart record aantal gouden plakken - Belgische delegatieleider tevreden

6 reacties

  • Tim Hulsen

    6 jaar geleden
    Schaatsen is juist een mondiale sport! Zie deze lijst, mondialiteit van de winterspelen. Aantal landen met medailles per sport: Freestyle skien 14 Snowboarden 13 Schaatsen 11 Biathlon 10 Alpineskien 9 Langlaufen 8 Kunstrijden 8 Shorttrack 8 Bobslee 5 Curling 5 Skeleton 4 Rodelen 4 Schansspringen 4 Noordse combi 4
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Je moet het gelezen hebben om er nog meer van overtuigd te zijn dat de Olympische Winterspelen voor Belgenland een lachertje zijn, of sterker nog waar je beschaamd in moet zijn.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Ja straf voor een delegatie astmapatiënten. Wij zijn snel tevreden, maar als we meer medailles willen halen moeten we gewoon inzetten op niche sporten. Schaatsen, curling. Beetje zoals wij top zijn in veldrijden, omdat de rest van de wereld er geen interesse in heeft. Idem voor het schaatsen waar NL al zijn medailles haalt. Ik had veel talent in skiën, probleem was dat hier geen bergen en sneeuw was.
  • Johan De Clercq

    6 jaar geleden
    Wat een wijsheid hebben ze toch bij het Boic, wel duur betaald voor 1x zilver om de 20 jaar..........
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Veel te ruime delegatie, investeer in een paar sporten maar niet in onderdelen waar we niets te zoeken hebben. Talent moet er zijn, zie de Britten met een top 10 skiër die leerde skiën op een borstelpiste, geen toeristen. De meeste resultaten waren slecht. De Nederlanders hebben 20 keer meer medailles, dat is de realiteit. Conclusie, grote buis.