Tiener die gevloerde tegenspeler in de rug trapte op voetbalveld riskeert werkstraf

© Shutterstock

Een 18-jarige voetballer die vorig jaar tijdens een voetbalmatch twee schoppen in de rug gaf aan een tegenstrever, moet een werkstraf krijgen. Dat vroeg het openbaar ministerie voor de Gentse correctionele rechtbank. De jongeman heeft intussen therapie gevolgd en vraagt de gunst van de opschorting.

adm

De feiten gebeurden tijdens een match van de beloften in Oost-Vlaanderen, stelde de advocaat van de tiener. “Omdat er geen scheidsrechter was opgedaagd, had de andere ploeg een arbiter aangeduid. Nadat een ploegmakker een rode kaart kreeg, vroeg hij aan zijn coach om hem te wisselen, omdat hij frustratie voelde opborrelen. Het was echter een nieuwe trainer die hem niet goed kende, en die liet hem verder spelen.”

De jongeman gaf opzettelijk twee schoppen in de rug van een tegenstander, die verwondingen opliep. “Mijn cliënt heeft alles bekend en heeft spijt. Hij werd een jaar geschorst door de bond en dat is heel zwaar voor hem. Voetbal was zijn leven en is zijn leven. Hij heeft een agressietherapie gevolgd en ik vraag de gunst van de opschorting”, pleitte de verdediging.

Het openbaar ministerie vorderde een werkstraf voor de beklaagde. De uitspraak valt op 26 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen