Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.
Volledig scherm
Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. © Thinkstock

Saoedi-Arabië start met nucleair programma voor burgerdoeleinden

BuitenlandDe Saoedische regering heeft vandaag een programma voor het opwekken van kernenergie goedgekeurd. Dat meldt het staatsagentschap SPA. Het fundamentalistische koninkrijk bereidt intussen het uitbesteden van contracten voor de bouw van kerncentrales voor civiele doeleinden voor. Het programma voorziet versterkte veiligheidsmaatregelen en het beheer van het kernafval, luidt het voorts.

14 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Nog maar eens het bewijs dat kernenergie de energie van (halve) ontwikkelingslanden is. Ik durf hopen dat we in West-Europa al een stap verder staan, en die technologie uit de vorige eeuw achter ons gelaten hebben.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Uitstekend idee. Er worden trouwens momenteel over heel de wereld 65 nieuwe kerncentrales gebouwd o.a. ook in Frankrijk en Groot-Brittannië. Terwijl er nu meer dan 400 kerncentrales in werking zijn, verwacht het internationaal Atoomagentschap in Wenen dat er tegen 2050 meer dan 1000 zullen zijn.
  • Michael van Boven

    6 jaar geleden
    Je zou toch zeggen dat ze in die grote zandbak genoeg ruimte en zon hebben voor een paar zonnepanelen. Kernstof en kernafval brengen diverse grote nadelen met zich mee. Ik vermoed dat ze een geheime agenda hebben.
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Twee maten en twee gewichten. Saoedi-Arabië is een radicale moslimstaat met links met terrorisme. Ik denk dat Iran betrouwbaarder is.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Wél een akkoord met Saoedi-Arabië, maar Iran zou dan géén kernenergie mogen hebben? Wàt een hypocrieten in de VS! Gaan ze nu ook nauwlettend controleren of SA niet aan een kernwapen werkt?