Jeroen Piqueur weet vandaag of hij 20 miljoen euro moet ophoesten.
Volledig scherm
Jeroen Piqueur weet vandaag of hij 20 miljoen euro moet ophoesten. © BELGA

Jeroen Piqueur weet vandaag of hij 20 miljoen euro moet ophoesten

In de zaak van de failliete Optima Bank beslist de Gentse rechtbank van eerste aanleg vandaag of de voormalige topman Jeroen Piqueur de garantiestelling van 20 miljoen euro aan de bank moet nakomen. De curatoren van de failliete bank willen het geld recupereren maar de verdediging van Piqueur zegt dat hij niet gebonden is om te betalen.

56 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    De wet geldt voor iedereen gelijk. Maken mensen fouten en nog bewust, dan niet afkopen of er onderuit zien te komen, gedupeerden terugbetalen en kapitaal confisceren zodat dit mogelijk is.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Zijn boot is al de helft van de schuld waard en Termont zal wel wat uit de Gentse stadskas halen om de sukkelaar wat bij te staan.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    Men krijgt in dat wereldje blijkbaar gigantische vergoedingen tot 600 000 om niks te doen. daar moet ik 30 jaar hard voor gaan werken. Kan mij iemand uitleggen hoe dat mogelijk is.
  • x x

    6 jaar geleden
    En Termont gaat toevallig in pensioen... met goed gevulde zakken, net als zijn vriend Vanden Bossche, ook zo'n rasechte socialist die op de verkiezingsaffiches alles doen voor de minderbedeelden...
  • Stan Vankoo

    6 jaar geleden
    En wie heeft allemaal zwijggeld ontvangen???