In de laatste week van februari ging Nederland massaal het ijs op.
Volledig scherm
In de laatste week van februari ging Nederland massaal het ijs op. © Dirk van Rees

Koudegolf zorgde in Nederland voor dodelijkste week sinds WOII

BuitenlandDe laatste week van februari was in Nederland de meest dodelijke week sinds de Tweede Wereldoorlog. Er stierven 3.887 mensen, meldt het CBS. De sterftecijfers schoten omhoog door de koudegolf en de aanhoudende griepepidemie. Vooral ouderen werden het slachtoffer. Van de in totaal 3.887 doden was ruim de helft ouder dan 80.

6 reacties

  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    @Erik Vandendriessche Moet je niet vragen hoe het is gesteld daar de Nederlanders op ALLE punten beter zijn georganiseert.Anders moet je als ze in belgie iets beslissen eens naar het laatste zinnetje luisteren want in Nederland is het al 10 jaar of 15.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    @Danny, tegen griep helpt antibiotica niet omdat deze niet werken tegen virussen maar enkel tegen bacteriële infectie en griep is een virusziekte! Antibiotica heeft meestal wel een werking tegen longontsteking omdat die meestal een bacteriële infectie hebben en minder door virussen. De bijwerkingen van griep is veelal een longontsteking.
  • Manfred Wauters

    6 jaar geleden
    Hoe kunnen die Nederlanders 14 na datum met statistieken komen. In België is dat na 14 maanden. Minder politiek benoemde in het bureau statistiek.
  • Peter Knaap

    6 jaar geleden
    de wet van de pharma industrie. de wet van de miljarden geldstromen, daar wordt je ziek van.
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    De hoofdreden is dat er bij griep geen anti biotica mag gegeven worden met als gevolg longziektes en longintsteking de dan gegeven anti biotica komt dan dikwijls te laat....dood . Zeker bij mensen met een autoimuum ziekte zoals Crohn ed.