Photo News/Google
Volledig scherm
© Photo News/Google

IN KAART: Zoveel leerlingen slagen in het praktisch rijexamen in jouw regio

De slaagpercentages zijn sinds de invoering van het vernieuwde praktisch rijexamen met gemiddeld twee procent gedaald. Bovendien blijven er grote verschillen tussen de examencentra onderling: in Brugge en Limburg slagen de minste kandidaten, in het Vlaams-Brabantse Asse de meeste.

57 reacties

  • Sabrina Maes

    5 jaar geleden
    Ik rijd 45000 km per jaar. Dat mag je x 35 jaar doen. Ervaring zat dus. Mijn zoon slaagde niet voor zijn praktisch rijexamen in Kontich: onrechtvaardig streng. Gewoon onterecht. Waarom de examinator(vrouw) ook de hele tijd nors en onvriendelijk moest doen begreep ik niet. Ik zie dat Kontich het laagste slaagpercentage heeft. Zijn er nog dergelijke ervaringen? We reden een jaar lang veelvuldig en volgden ook nog 12 uur rijles in Kontich.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Dat is misschien een oplossing. Je rijbewijs in het buitenland gaan halen en het hier dan uitwisselen.
  • Jean Vermote

    6 jaar geleden
    Een buitenlander kan zijn rijbewijs zonder enig probleem omruilen voor een Belgisch voor een kleine prijs, en de meeste hebben bijna niks opleiding gekregen. Waarom moet een Vlaming een zotte prijs betalen terwijl er veel op de weg rijden die zelfs de voorrang regels niet begrijpen.
  • Guy Boodts

    6 jaar geleden
    Als ik de meeste zie rijden, dan verwondert mij dat niet.
  • Pat Tms

    6 jaar geleden
    De cijfers waarbij de jeugd piekt bij verkeersonveiligheid is gewoon het bewijs dat ervaring belangrijker is dan scholing. De oudere generatie die het rijbewijs « kreeg » op de gemeente zijn daar eveneens het bewijs van. Zij hebben minder ongevallen omdat ze meer ervaring hebben en omdat ze ook veel minder kilometers rijden. Ik ben 40 en rij 80000km per jaar. Dat is dus ervaring en zo gaat dat bij iedereen.