Proximus League - Finalematch tussen Cercle en Beerschot Wilrijk krijgt nog disciplinair staartje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Promovendus Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgd wegens incidenten met supporters tijdens de terugwedstrijd van de 1B-finale in het Jan Breydelstadion. Beide clubs moeten zich op dinsdag 27 maart (14u00) komen verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. Scheidsrechter Alexandre Boucaut wordt opgeroepen om te getuigen. De officiële verklaring voor de oproeping luidt "een gebrekkige organisatie" (Cercle) en "wangedrag van supporters" (Beerschot Wilrijk).

De finalewedstrijd van de Proximus League ging van start in een rookgordijn. Hier en daar hadden enkele supporters rookbommen afgestoken in het Jan Breydelstadion. Een supporter van Beerschot Wilrijk viel bovendien van een tribune en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De man zou uitgedaagd zijn door Cercle-fans en probeerde de tribunes op te klimmen. Daarbij maakt hij een nare smak.

Na de wedstrijd brachten supporters van Beerschot Wilrijk schade toe aan verschillende auto's van de pers. Daarin was Cercle dan weer nalatig: er was een poort blijven openstaan die gesloten had moeten zijn.

bron: Belga