De Democratische minderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer (rechts) met zijn collega House minderheidsleider Nancy Pelosi. De senatoren keurden het 2.232 pagina's tellend document goed met 65 stemmen tegen 32. In het Huis hadden 256 afgevaardigden zich al achter de tekst geschaard, terwijl er 167 tegenstemmen waren.
Volledig scherm
De Democratische minderheidsleider in de Senaat Chuck Schumer (rechts) met zijn collega House minderheidsleider Nancy Pelosi. De senatoren keurden het 2.232 pagina's tellend document goed met 65 stemmen tegen 32. In het Huis hadden 256 afgevaardigden zich al achter de tekst geschaard, terwijl er 167 tegenstemmen waren. © EPA

Amerikaanse begroting ook vlot door Senaat

De Amerikaanse Senaat heeft een federale begroting goedgekeurd die loopt tot het einde van het fiscaal jaar 2018, dat eindigt op 30 september. Over de financieringswet van 1,3 biljoen dollar - die eerder al groen licht kreeg van het Huis van Afgevaardigden - hadden de Republikeinen en de Democraten woensdag een compromis bereikt.

3 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Prutser Trump heeft deze begroting met heel grote tegenzin ondertekend, en heeft al gezegd dat hij dat niet nog eens zal doen. 't Ziet er naar uit dat hij maar een heel klein muurtje zal krijgen!
  • Lore Kluwer

    6 jaar geleden
    Amerikaanse begroting door Senaat. Vlot dan nog. Welwel, en ik die dacht dat Trump een prutser was. Niet dus.
  • Patrick Coens

    6 jaar geleden
    en zoals gezegd en beloofd zal zijn muur er komen ,140km dat moet een gigantisch project zijn ,en die doet tenminste wat hij beloofd heeft ,dat kan je hier in onze "volksvertegenwoordigers"niet zeggen ,die doen juist het tegenovergestelde ons pluimen