AFP
Volledig scherm
© AFP

IS eist aanslag Zuid-Frankrijk op, 26-jarige doodt drie mensen, politie schiet dader dood in supermarkt

In het Zuid-Franse dorp Trèbes, dicht bij Carcassonne, heeft een gijzeling plaatsgevonden in een supermarkt. De politie heeft de dader, een 26-jarige van Marokkaanse origine, doodgeschoten. Volgens het Franse parket wilde de dader terreurgroep IS wreken en IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. De dader doodde in totaal drie mensen; twee in de supermarkt en eerder op de dag de passagier van een wagen die hij had beschoten. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zouden er ook 16 gewonden gevallen zijn, waarvan er 2 ernstig aan toe zijn. De dader zou de vrijlating van Salah Abdeslam geëist hebben.

73 reacties

  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    We moeten met alle middelen het ongedierte IS uitroeien. Wie sympathiseert met dergelijk uitschot, dient ZWAAR te worden bestraft. Best geen "reclame" maken voor IS en doodzwijgen : zo krijgt die moorddadige organisatie geen gratis publiciteit ...
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Er is helaas maar één plausibele oplossing : IS uitroeien tot op het bot. Zolang er dwazen rondlopen die met een dergelijke misdadige organisatie sympathiseren, zijn we niet veilig. Het is al even dwaas alle moslims te culpabiliseren als terroristen. Veralgemenen is radicaliseren.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Jo Witters: dus miljoenen onschuldige mensen straffen omdat enkelen van hen radicalen en terroristen zijn? In élke groep heb je nu eenmaal rotte appels, ook onder "eigen volk": geen terroristen, maar wel moordenaars, verkrachters, incestplegers, pedofielen, enz.
  • Walter Kennes

    6 jaar geleden
    Heeft niks met IS te maken. Waarom een aanslag in een supermarkt met 3 doden terwijl in Carcasonne dagelijks tienduizenden toeristen komen en waar je zo binnen en buiten loopt zonder controle. Klopt niks van!
  • ignace lambert

    6 jaar geleden
    niet de dader is doodgeschoten maar de terrorist is doodgeschoten een strijder is ook niet goed, het is nl een terrorist en gesneuveld is ook niet , het moet zijn de terrorist werd gelukkig doodgeschoten kwestie van de juisten termen te gebruiken met zulke zinspelingen moeten we hun nog een medaille geven van moed en zelfopoffering