Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Dierenwelzijn.
Volledig scherm
Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Dierenwelzijn. © belga

Binnenkort strengere straffen voor dierenbeulen: "Wie niet horen wil, zal voelen"

Er komen strengere straffen voor wie dieren mishandelt. In de oude wet was de maximumstraf voor dierenmishandeling zes maanden gevangenis. Die maximumstraf wordt binnenkort opgetrokken naar 18 maanden. "Wie nu dus nog in de fout gaat, riskeert een effectieve gevangenisstraf", zegt minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

52 reacties

  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    dat mensen hun eigen leven verkl...ten is één ding, dat ze dieren mishandelen of verwaarlozen is een ander, een dier kan zich niet verweren, is afhankelijk van de mens; zwaardere straffen zijn een goed begin, maar ons land kennende zal het weer bij veel woorden blijven, en weinig daden !
  • Carlo Verstappen

    6 jaar geleden
    De minister kan nog 100 weten uitvaardigen, maar als ze niet uitgevoerd worden wat stellen ze dan voor? Dat is zoals met de pensioen leeftijd die word 67 terwijl bijna niemand tot zijn 65 werkt, de meeste stoppen al op 60. Dat zijn allemaal van die wetten die kant nog wal raken, maar hij komt wel weer in de belangstelling en dat is het belangrijkste.
  • marc de Volder

    6 jaar geleden
    Luc Peeters,stop met zeveren,gast. Past maar op want seffens 1 van je medemensen die je kop in slaat omdat die slecht gezind is of voor de pret. Dus dieren mogen lijden omdat de mensheid sinds de grotbewoners tot nu en in de verre toekomst nog altijd niet overeen komen? Mensen hebben al rechten genoeg. Dat ze er eindelijk eens waard voor zijn...
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Breng alstublieft dieren in de grondwet!
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    straffen?altijd een maat die niet hoeft uitgezeten te worden effectief.onder strikte voorwaarden,een voorwaardelijke geldboete...niks straf dus.loze dreigementen.dat zal er zeker niet aan helpen.bob en flits zijn de ergste criminelen,die worden aangepakt...