Het taxiprotest veroorzaakt veel verkeersproblemen in en rond Brussel.
Volledig scherm
Het taxiprotest veroorzaakt veel verkeersproblemen in en rond Brussel. © Photo News

Taxichauffeurs leggen verkeer in Brussel lam

Honderden taxichauffeurs hebben vandaag in Brussel geprotesteerd tegen taxi-apps zoals Uber en het beleid van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet. Dat veroorzaakte vanochtend enorm veel verkeershinder op de Brusselse ring. Rond 17 uur was de betoging afgelopen. 

251 reacties

  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Zoals in het artikel vermeld zouden persoonlijke licenties moeten uitgereikt worden. Nu worden licenties van een taxifirma doorverkocht voor 50.000 of zelfs 70.000 Euro. Er is ook sprake van taxibestuurders die feitelijk hun taxi huren per dag enz.
  • Stephan Priem

    6 jaar geleden
    In vind het erg om te zeggen maar sinds de verkleuring van het taxi wereldje, zijn de maffiapraktijken evenredig mee gestegen.
  • Rene Philips

    6 jaar geleden
    Ik durf het bijna niet aan te halen maar hebben jullie ook opgemerkt dat de meerderheid van de taxichauffeurs van vreemde origine zijn. Begrijpen jullie wat ik bedoel.
  • Steve Wildemeersch

    6 jaar geleden
    Inderdaad Irene , Brusselse Taxi chauffeurs zijn niet echt open in hun prijzen en rekenen erop los.. Dus een Uber is noodzakelijk om heb terug tot de realiteit te brengen... Laat je niet afschrikken door hun acties en grijp in als ze de wet overtreden... concurentie heeft al altijd goede verandering gebracht dus waarom hier ook niet...
  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    Alles is goed om deze nva-regering te straffen.