© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Uitslaande brand vernielt sociale woning

Een felle brand heeft dinsdagavond een woning in de sociale wijk Vroente in Geel-Winkelomheide binnenin ernstig beschadigd. De bewoners konden tijdig ontkomen, maar hun huis is onbewoonbaar. Ook de twee aanpalende rijhuizen aan weerszijden liepen schade op.

Hans Otten

Het vuur ontstond iets na 18u op het gelijkvloers van de rijwoning in Vroente in het centrum van Geel-Winkelomheide. De vlammen grepen snel om zich heen, zodat het volgens bewoners na amper tien minuten al om een uitslaande woningbrand ging.

Ook de achterbouw van de woning vloog in brand, waardoor het vuur zich onder het dak kon verspreiden naar de aangrenzende woning. Die liep zo lichte brandschade op. Het rijpand aan de andere zijde van het huis waar de brand ontstond, leed vooral rookschade.

Het interieur van het getroffen pand werd nagenoeg geheel vernield en is onbewoonbaar. De bewoners, een dame van middelbare leeftijd en haar zoon, konden zich tijdig redden. De buurvrouw moest met rookintoxicatie naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER