© VRT

Noorderburen lusten wel pap van Jeroen Meus

Ook in Nederland worden ze stilaan fan van Jeroen Meus (40). De Volkskrant is lyrisch over de aflevering van Goed Volk rond de vier alleenstaande broers Verbaere.

tdl

Het Eén-programma Goed Volk is sinds twee weken elke dag op NPO 3 te zien, het oude Nederland 3. Potten breken doet het daar niet met 275.000 kijkers voor de eerste aflevering en 175.000 voor de tweede, maar de reacties zijn wel erg lovend. De krant Trouw noemt Goed Volk een “heerlijke reis-serie waarbij de liefde van de vreemdeling door de mond gaat” en genoot van de afleveringen waarin Jeroen Meus in het Amerikaanse Nevada voor de dames van een bordeel ging koken en in Noord-Frankrijk op bezoek ging bij de vier alleenstaande broers Verbaere.

“Fantastisch”

Ook De Volkskrant is fan van Meus, al was het maar omdat hij in Dagelijkse Kost “nog altijd klinkt als een briljante banketbakkersleerling” en zijn gebabbel zo smakelijk is “dat je het alleen zou moeten uitserveren met een dikke klont roomboter”.

Ook Goed Volk viel in de smaak, met een eervolle vermelding voor regisseur Kat Steppe die ook Taboe maakte met Philippe Geubels: “Die keer dat Meus bij de gebroeders Verbaere vol-au-vent kookte en de vaste lunchtijd moest worden aangepast. Het was fantastisch.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER