Direct naar artikelinhoud
Facebook

Playboy verwijdert Facebook-pagina met 25 miljoen likes na privacyschandaal

Playboy verwijdert Facebook-pagina met 25 miljoen likes na privacyschandaal
Beeld ANP XTRA

Playboy doekt zijn Facebook-pagina op. Het mediabedrijf kondigde aan dat het zich terugtrekt van het sociale netwerk, onder andere vanwege het laatste privacyschandaal. Dat maakte Cooper Hefner, zoon van Hugh Hefner, bekend via Twitter.

In de tweet legt Hefner uit dat dat de "waarden van Playboy al eerder botsten met de richtlijnen die Facebook hanteert, maar dat het vermeende misbruik van gebruikersgegevens (+) de laatste druppel is".

"De recente inmenging in de vrije, Amerikaanse verkiezingen toont een bijkomende bedenking aan die we hebben bij de behandeling van gebruikersgegevens – onder wie 25 miljoen Playboy-fans – wat het voor ons duidelijk maakt dat we het platform moeten verlaten", schrijft Hefner. Het mediabedrijf besloot daarom om de eigen pagina's te verwijderen.

Twitter bericht wordt geladen...

#deletefacebook

Facebook ligt onder vuur vanwege het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat databedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebook-gebruikers hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken. Het incident zorgde voor een rel op het internet. De hashtag ‘#deletefacebook’ werd trending, waarna talloze gebruikers hun profiel verwijderden en ook tech-mogul Elon Musk de Facebook-pagina's van Tesla en SpaceX offline haalde.