De gesloten jeugdinstelling De Grubbe in Everberg zal haar capaciteit de komende jaren optrekken tot tachtig plaatsen.
Volledig scherm
De gesloten jeugdinstelling De Grubbe in Everberg zal haar capaciteit de komende jaren optrekken tot tachtig plaatsen. © Vertommen

Vandeurzen maakt in Tongeren extra plaats vrij voor criminele jongeren, maar er komt meteen kritiek

BinnenlandOm het acute plaatsgebrek in de gesloten instelling van Everberg op te vangen, komen er in het Vlaams detentiecentrum De Wijngaard in Tongeren vier extra plaatsen bij voor jongeren met zwaar crimineel gedrag. De keuze voor Tongeren doet bij verschillende parlementsleden de wenkbrauwen fronsen. "Daar is 'de hel van Tanger' opgenomen", zegt Lorin Parys (N-VA). "De omstandigheden zijn er afschuwelijk."

52 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De oorzaak wordt nooit aangepakt, de ouders en de kinderen heropvoeden, terug respect en verantwoordelijkheid aanleren. En de ouders laten betalen voor wat hun kinderen aanrichten, een voorbeeld stellen voor de komende generatie dat het zo niet verder kan, anders kunnen ze nog veel opvangplaatsen bijmaken. Maar Groen en sp.a sluit liever mensen uit die hun menig niet deelt dan aan hun kiezers duidelijk te maken dat het zo niet verder kan. Het is altijd de schuld van een ander op alle vlakken.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Men wil deze zware criminelen liever in een luxe-resort op kosten van de belastingbetaler.Moet er nog zand zijn..?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Het is niet dat die film daar opgenomen is dat het niet voldoet aan de normen! Men gaat het de laatste tijd wel erg ver zoeken. Als is het maar om de stok te vinden om mee te slaan.
  • bart nuthals

    6 jaar geleden
    Schandalig en onbekwaamheid ten top. Wat doen die beleidsmakers de hele dag, blijkbaar is het een bijberoep en hebben ze andere dingen te doen. Zorg dat ze er bij de volgende verkiezingen niet meer bij zijn.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Als de jeugdgevangenissen overvol zitten, zegt veel over de opvoeding van onze jeugd. "De alles moet kunnen" - maatschappij, werkt niet. Veel te lakse opvoeding.