Politie pakt jongeman (18) op, maar die slaat op de vlucht… met handboeien om

© Shutterstock

In de omgeving van Maaseik is een 18-jarige man aan de politie ontsnapt nadat hij in de boeien werd geslagen. Dat meldt de Nederlandse nieuwssite 1Limburg. De tiener vluchtte richting de Nederlandse grens. Daar werd een opsporingsbericht gelanceerd, maar vermoedelijk bevindt de verdachte zich nog in België, zo wordt aan onze redactie gemeld. Een zoekactie leverde geen resultaat op.

rrln

Burgernet, een samenwerkingsplatform van Nederlandse gemeenten, politie en burgers, lanceerde woensdagmiddag een opsporingsbericht voor een 18-jarige man “met een Marokkaans uiterlijk”. Opvallend detail: naast een donkere jas, een jeansbroek en groene pet, ‘draagt’ hij ook handboeien.

Volgens 1Limburg werd de jongeman namelijk aan onze kant van de grens opgepakt, maar wist hij -ondanks zijn geboeide handen- te ontsnappen aan de politie. De nieuwssite bericht verder dat hij voor het laatst zou zijn gezien in het Nederlands Limburgse Roosteren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Nog op Belgisch grondgebied”

De lokale politie meldt op basis van Belgische collega’s echter aan onze redactie dat die informatie vermoedelijk niet klopt. De verdachte zou zich “nog op Belgisch grondgebied” bevinden, hoewel hij wel richting de Nederlandse grens vluchtte. De man zou bovendien uit een politieauto zijn ontsnapt.

Zoektocht levert niets op

De Belgische en Nederlandse politie zetten een grote zoekactie op poten, maar dat leverde niks op. De zoektocht werd rond 17.00 uur gestaakt.

De politie van Maaseik bevestigt dat er een onderzoek gaande is en dat het de identiteit van de man kent, maar kan geen verdere informatie geven. De reden van de arrestatie is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen