Kevin De Bruyne zoekt sponsors

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rode Duivel Kevin De Bruyne zoekt financiële steun van bedrijven. De stervoetballer doet dat niet voor zichzelf, maar voor de Belgische olympische atleten met een verstandelijke beperking. Procter & Gamble zegde al toe.

rvs

Atleten van Special Olympics Belgium (SOB), de Belgische olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, speelden woensdag een partijtje basketbal. Dat deden ze tegen een selectie van de Belgian Lions, ex-international Tomas Van Den Spiegel en Tia Hellebaut, voormalig olympisch kampioene hoogspringen en meter van SOB. Met de wedstrijd ging de Dare To Sponsor-campagne van start, waarbij bedrijven worden uitgedaagd om de atleten met een beperking financieel te steunen.

Plaats van het treffen: de Carrefour in Oudergem, en dat was geen toeval. Multinational Procter & Gamble (P&G) start samen met zijn retailpartners een grootschalige winkelactie om 500 atleten een jaar lang te ondersteunen zodat ze zorgeloos kunnen trainen om hun sportieve droom te verwezenlijken. SOB hoopt dat andere bedrijven het voorbeeld van P&G snel zullen volgen.

Kevin De Bruyne, peter van SOB, stond dinsdagavond nog op het veld met de Rode Duivels en was woensdagochtend niet aanwezig in Oudergem. Hij deelde de video van de campagne eerder deze week wel al met zijn meer dan 3,5 miljoen volgers op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.