Een aanval van de internationale coalitie tegen IS in Mosul, Irak, in juli 2017.
Volledig scherm
Een aanval van de internationale coalitie tegen IS in Mosul, Irak, in juli 2017. © AFP

Internationale coalitie: "Voorbije 3 jaar minstens 855 burgers onopzettelijk gedood in Irak en Syrië door onze bombardementen"

In Syrië en Irak zijn bij bombardementen door de internationale coalitie onder leiding van de VS sinds de start van de operatie, meer dan drie jaar geleden, al zeker 855 burgers omgekomen. Dat laat de coalitie zelf weten.

7 reacties

  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Als slechts een paar procent van de rapporten over slachtoffers waar is, dan moet het aantal onschuldige slachtoffers in Ghouta ook fors gecorrigeerd worden.
  • hasso Naciye

    6 jaar geleden
    nu wil ik eens de reacties horen van onze Belgen die moslims als terrorist bestempelen . wie is hier de grootste terrorist op aarde ?? Europa mss of Amerika ???
  • Kerem Yilmazer

    6 jaar geleden
    Dat er menszn zijn die dat normaal vinden en dan een opmerking hzbbzn op anderz landennn erg
  • Riek Taminol

    6 jaar geleden
    Tja, een omelet bakken zonder eiren te breken, probeer maar eens. Spijtig voor de onschuldigen die er niks kunnen aan doen, maar bij ons zijn ook onschuldigen vermoord.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Ja het was je zelf geloofwaardig vind. Meestal moet je maal factor 4 doen. En dan vind men het raar dat er haat tegen het Westen is. Eerst terroristen bewapenen, daarna bombarderen. Iedereen in Libië zou terug naar de tijd van khadaffi willen, iedereen zou het westen uitmoorden als ze konden.