© BELGA

REACTIES. Lampaert door het dolle heen na zege in Dwars door Vlaanderen: “Machtig hé, ik ben zo content”

Twee op een rij in Dwars door Vlaanderen voor Yves Lampaert. Wie had dat gedacht? De renner van Quick-Step Floors knalde in de laatste kilometer weg uit een elitegroepje en hield stand. Na afloop was hij zoals verwacht zijn ontwapende zelve.

vtvn

“Machtig hé! Ik ben zo content”, reageerde Lampaert. “Ik voelde me de hele dag door heel goed. Achter de Taaienberg raakten we met een groepje weg en ook op de Kluisberg kon ik vrij vlot mee. Alle puzzelstukjes vielen vandaag in elkaar. Op het laatste was het wel een pokerspel. Pedersen gaf een serieuze scheut en ik moest mijn kot uitkuisen om te kunnen volgen. Ze mochten van mij alle vier winnen maar die niet. Zo gaat dat soms in de koers.”

“In de finale was het speculeren en ik ben dan op kousenvoeten weggereden. Ik kreeg tien meter en ik weet dan van mezelf dat ze me nog heel moeilijk gaan terugnemen. Vanmarcke? Ik heb niets gezegd tegen Sep. Het was vooral kijken naar Theunissen, want die was de snelste van de vijf. Dat bleef dan ook het geval te zijn. Maar ik win hier weer een WorldTour-wedstrijd. Ik ben echt blij.”

Zijn ploegmanager Patrick Lefevere was alvast door het dolle heen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

Vanmarcke: “Er zat niet veel op”

Sep Vanmarcke moest alweer tevreden zijn met een ereplaats. Hij werd derde. “Daar moet ik tevreden mee zijn”, reageerde de kopman van EDF Education First-Drapac. “Ik voelde me niet top en dacht niet vandaag de forcing te kunnen voeren. Het weer? Dat was hetzelfde voor iedereen en ik heb nooit koud gehad. Ik was eigenlijk te stevig ingepakt, dus ik had het te warm. Er was echter geen tijd om mijn beenstukken uit te doen.”

“Toen ik probeerde in de slotfase werd er niet getwijfeld en toen Lampaert ging, voelde ik dat er niet meer genoeg op zat. Hagen vond ik wel heel sterk en ik heb hem toch kunnen pakken. Het podium is altijd leuk. Yves koos gewoon het goede moment. Ik zat daar ook aan te denken maar had te weinig overschot. De Ronde? Ik stel mij kandidaat. Samen met Sagan en die Lampaert hier.”

© BELGA

Teunissen: “Schrik van Sep”

Mike Teunissen was een knappe tweede in Dwars door Vlaanderen. “Ik rijdt niet zo vaak podium dus ik ben heel tevreden”, aldus de Nederlander van Sunweb. “Maar als ik zie wat voor sprint ik nog rij… Dan ben ik een beetje te onzeker geweest toen Yves aanging. Ik had namelijk schrik van Vanmarcke en Hagen. Ik heb gegokt en dan had ik misschien niet moeten doen.”

Theunissen won als belofte Parijs-Roubaix en wil binnen anderhalve week schitteren bij de profs. “Daar droom ik sindsdien van. Het wordt een stuk moeilijker maar dit is een enorme opsteker. We hebben een goede ploeg en kunnen wel wat laten zijn. De Ronde? Dat is iets anders dan bijvoorbeeld Gent-Wevelgem en daar kom ik tegen de kleppers tekort. Maar ik wil me laten zien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen