© De Collega’s 2.0

Opnames ‘De Collega’s 2.0’ in Genk

Exact veertig jaar na de iconische televisiereeks ‘De Collega’s’ starten in mei de opnames van ‘De Collega’s 2.0’, een nieuwe langspeelfilm gebaseerd op het concept van de legendarische collega’s. Vanmiddag werd de film voorgesteld in Genk, waar ook gefilmd zal worden.

nadb

Veertig jaar geleden was de succesvolle televisiereeks over de administratieve dienst van een ministerie voor het eerst te zien op de openbare omroep. Drie seizoenen lang, van 1978 tot 1981. Tien jaar later volgde nog een film: ‘De Collega’s maken de brug’.

Nu moeten we het voorlopig doen met de werktitel: ‘De Collega’s 2.0’. Eerder was al bekend dat Ben Segers, acteur en fervent verzamelaar van ‘De Collega’s’, de rol van Freek Van Praet op zich neemt.

De overige cast werd woensdagmiddag tijdens een persconferentie in Thor Park in Genk bekendgemaakt. Steve Geerts neemt de rol op zich van afdelingshoofd Alexander De Groot, Veerle Dobbelaere speelt de directrice, Ikram Aoulad de directiesecretaresse. De verschillende dossierbeheerders worden vertolkt door Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en nieuwkomer Loes Swaenepoel. Steph Goossens tenslotte speelt de logistieke medewerker.

Ook de oorspronkelijke Collega’s zullen te zien zijn in de film. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Nieuw leven inblazen

Regisseur Jan Verheyen krijgt de taak om de legendarische collega’s van onder het stof te halen en nieuw leven in te blazen. Hij is alvast blij met de cast.

© VRT

“Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vinden van “de nieuwe Collega’s” en ik ben erg blij met de groep die het geworden is”, zegt Verheyen. “Het is een, denk ik, verrassende combinatie van nieuwe en vertrouwde gezichten uit zowel film, theater als televisie. Ik kijk uit naar een spannend avontuur met een buitengewone groep getalenteerde individuen.”

De film zal deels opgenomen worden in Genk.”We zullen de hele maan juni in Genk zijn”, aldus Verheyen.

Burgemeester Wim Dries is opgetogen dat met de filmopnames in zijn stad. “Genk is de groenste centrumstad van Vlaanderen, en de rest van Vlaanderen gaat ons dus ook zien op groot scherm als een mooie groene regio waar het fijn is om te vertoeven”, zei hij aan Radio 2.

Het verhaal

Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven: Sam Fiersen en Mathias Pagnaer.

Een korte samenvatting van het verhaal: de collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Alexander wil de slabakkende afdeling laten samenwerken, maar stoot op onverschilligheid en verzet. Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend, waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

Verwacht wordt dat de film vanaf 12 december 2018 in de bioscopen te zien zal zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer