Mensen krijgen de raad ramen en deuren voorlopig nog dicht te houden.
Volledig scherm
Mensen krijgen de raad ramen en deuren voorlopig nog dicht te houden. © Google Maps

Zoutzuurlek bij bedrijf in Tessenderlo: lek gedicht, rampenplan opgeheven

Bij de firma Vynova, dat actief is in de productie van PVC, in Tessenderlo is rond 17.30 uur een zoutzuurwolk ontsnapt. Het gemeentelijk rampenplan werd even afgekondigd. Na veertig minuten werd het lek gedicht. Mensen krijgen wel nog de raad ramen en deuren voorlopig nog dicht te houden.

5 reacties

  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Het is nooit erg...let maar eens op...altijd als er iets gebeurt in één of ander bedrijf met schadellijke gevolgen is er toch raar maar waar....nooit gevaar voor de volksgezondheid.Deze uitspraken worden reeds gedaan voordat men ook maar enig onderzoek heeft gedaan.Gek toch?
  • Evi Vleugels

    6 jaar geleden
    Je wil niet weten wat voor vuiligheid er daar in de lucht en de grond gepompt wordt. Ik weet nog hoe we vroeger rondjes liepen op de piste van Pius X recht tegenover Tessenderlo Chemie. En maar diep inademen terwijl de bekende 'kattenpisgeur' overal doordringend hing. Maar ja... Jobs vóór alles. Over kankers zwijgen we voor de lieve vrede.
  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    Ooit langsgereden met een witte Renault Een aantal km later bleek één zijde vol zwarte "sproetjes" te zitten die kleverig waren als dikke olie. Een halve dag bezig geweest met "groene Dreft" om ze er allemaal af te krijgen. De witte lak was daar zijn glans kwijt. En zeggen dat daar mensen wonen, groenten kweken, lucht?? inademen...
  • Ludo Hermans

    6 jaar geleden
    Binnen een uurtje wordt wel aangekondigd dat er geen gevaar is voor omwonenden. Zoals gewoonlijk, lees altijd.
  • Robert Louis

    6 jaar geleden
    Die gemeente politiekers eten uit de hand van dat fabriek.... Dat kan ik bewijzen... Tessenderlo