Het schilderij 'La naissance de Venus' van Paul Delvaux uit 1947. Dat ruim 2.300 kunstwerken die eigendom zijn van de Vlaamse overheid nu onvindbaar zijn, is onder meer te wijten aan het feit dat de overheid slordig omsprong met haar patrimonium, maar ook aan de overheveling van de bevoegdheid cultuur naar de gemeenschappen.
Volledig scherm
Het schilderij 'La naissance de Venus' van Paul Delvaux uit 1947. Dat ruim 2.300 kunstwerken die eigendom zijn van de Vlaamse overheid nu onvindbaar zijn, is onder meer te wijten aan het feit dat de overheid slordig omsprong met haar patrimonium, maar ook aan de overheveling van de bevoegdheid cultuur naar de gemeenschappen. © Kos

Vlaanderen is 2.300 kunstwerken uit kunstcollectie kwijt

De Vlaamse overheid mist 2.313 kunstwerken uit haar kunstcollectie. Daaronder ronkende namen als Quinten Metsys, Paul Delvaux en Auguste Rodin. Het Rekenhof geeft de overheid daarvoor een tik op de vingers. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag.

39 reacties

  • Youssef Ken

    6 jaar geleden
    De top heeft zich niet kunnen weerhouden om nog eens goed te graaien. Ik maar hard werken voor weinig geld. 2300 kunstwerken weg. Man man man.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Huts heeft er hangen ?
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    men blijft dure onnodig kopen want staat vol in kelders van kunst die nooit opgehangen word klaar om meegenomen worden + musea op 1000 verschillende onbeveiligde locatie
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Onbekwame politici, wie verschiet hier nog van. Oftewel is het weer niet zuiver op de graat !
  • Mustafa Weinbaum

    6 jaar geleden
    Probeer maar eens die kunstwerken terug te krijgen eenmaal ze de vrijhaven van Luxemburg of Genève hebben bereikt. Dat zijn de plaatsen voor wie het paneeltje van De Rechtvaardige Rechters wil ver/kopen. Wettelijk beschermde heling zeg maar.